Q-Inn ligt midden in het centrum van Paramaribo: de levendige hoofdstad van Suriname. Geniet van de fijne temperaturen en de vrolijke Zuid-Amerikaanse klanken en kom alles te weten over het koloniale verleden van de stad.

 

Vanuit ons hotel ontdekt u de prachtige stad eenvoudig te voet: alle (historische) bezienswaardigheden, het winkelgebied en de gezellige cafés en restaurants liggen dichtbij. In het historisch centrum van de stad kijkt u uw ogen uit: het is net een groot openluchtmuseum.

De koloniale huizen bestaan bijna volledig uit hout en hebben vaak mooie gekleurde daken. Sinds juli 2002 staat het historisch centrum dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een tipje van de sluier: 5 bezienswaardigheden

In Paramaribo is genoeg te zien en te doen. Wat dacht u van een bezoek aan de volgende 5 highlights?

 
Ontdek de geschiedenis in Fort Zeelandia

Fort Zeelandia is gebouwd in de 17e eeuw, toen Nederlandse kolonisten een handelsvestiging stichtten bij het indianendorp Parmurbo (het latere Paramaribo). De Engelsen veroverden het fort vervolgens in 1651, maar 16 jaar later werd het fort weer terug bemachtigd door de Nederlanders. Zij kwamen uit de provincie Zeeland, vandaar de naam: Fort Zeelandia. Sinds 1995 vindt u hier het Surinaams Museum. Hier ontdekt u alles over de bewogen geschiedenis van het fort en van Suriname.

Kijk uw ogen uit in de St. Petrus en Paulus Kathedraal

Een prachtige kathedraal uit 1883, helemaal opgetrokken uit hout. De St. Petrus en Paulus Kathedraal is de hoogste en grootste houten kerk in Zuid-Amerika. De torens van 44 meter hoog zijn pas in 1901 geplaatst. Het hout is heel kwetsbaar, zo vinden termieten dit bijvoorbeeld wel een lekker maaltje. De kerk wordt dan ook extra goed onderhouden.

 
Breng een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein

Aan dit mooie, groene plein met veel gras en bomen staan de meest belangrijke gebouwen van de stad: het presidentiële paleis, het Ministerie van Justitie & Politie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Congreshal én het Gouverneurshuis. Hier vinden vaak officiële gebeurtenissen plaats. En iedere zondag wordt er door een aantal mannen een bijzondere strijd geleverd: wie heeft de mooist fluitende vogel?

Eten bij de Centrale Markt

De Centrale Markt is de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied: twee verdiepingen hoog. Van ver hoort u al het geschreeuw tussen de marktlieden in het lokale dialect sranang. De geuren van vis, vlees en Surinaamse lekkernijen komen u van alle kanten tegemoet. Waar gaat u voor? En bent u nog niet uitgegeten? Loop dan vanaf de Markt naar de Waterkant, waar vroeger de Nederlandse zeilschepen aanmeerden. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud met veel lekkere eetstalletjes en terrasjes. 

 
Dieren spotten in Paramaribo Zoo

Ook zeker een aanrader: de enige dierentuin van Suriname. In de Paramaribo Zoo ziet u veel dieren die u ook in het wild in Suriname tegen kunt komen (en die daar soms lastig te vinden zijn). In de parkachtige dierentuin bewondert u verschillende Surinaamse apensoorten, kaaimannen, jaguars, slangen en vogels als de koningsgier en papegaai.

Ontdek Suriname

Wilt u een aantal dagen de stad uit of gaat u op een langere rondreis door Suriname? Ontdek 5 highlights die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ontdek Suriname