Wilt u een aantal dagen de stad uit of gaat u op een langere rondreis door het land? In Suriname is ontzettend veel te zien en te doen. Geniet van de ongerepte natuur en maak kennis met de geschiedenis van het land. Ontdek onze 5 tips voor u.

 
1. Ontdek het Centraal Suriname Reservaat

Het Centraal Suriname Reservaat is het grootste natuurreservaat van het land en één van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld: ongetwijfeld het bezoeken waard. Het gebied bestaat uit verschillende parken: samen is dit 10 procent van heel Suriname. U vindt er veel verschillende dieren en planten.

Breng ook een bezoek aan de hoogste berg van Suriname, de Julianatop. U bereikt deze berg met een 4-wheel drive. Eén van de meest populaire gebieden binnen het reservaat is het Brownsberg Natuurpark.

2. Breng een bezoek aan het Brownsberg Natuurpark

Vanaf dit hooggelegen park heeft u een fantastisch uitzicht over het Brokopondostuwmeer. Ook kunt u er indrukwekkende watervallen bekijken. Het natuurpark (onderdeel van het Amazoneregenwoud) is wel twaalfduizend hectare groot. Welke dieren u er kunt ontdekken? Brulapen, bosvarkens, ara’s en herten.

 
3. Ontmoet de indianen

Ontmoet de Trio-indianen in hun woonplaats Palumeu. Logeer in dit indianendorp vol brulapen en vogels. Wat er verder allemaal te doen is? Ga varen over de rivier Boven Tapanahony, maak een boswandeling door het oerwoud, schiet foto’s van de prachtige Mabukavallen of ga naar het eiland Palawa Paw. Hoe u Palumeu bereikt? Vanuit Paramaribo vliegt u er in een uurtje naartoe. Avontuurlijker is de tocht over de rivier: vanuit Albina vaart u in acht tot twaalf dagen naar het indianendorp.

4. Spot de schildpad

Schildpadden spotten? Ga naar het strand van Galibi. Dit ligt in het noordoosten van Suriname. U ziet hier bijzondere zeeschildpadsoorten, zoals groene zeeschildpadden en lederschildpadden. Zij nestelen zich aan de monding van de Marowijne, de zogenaamde Aitkanti. Galibi is sowieso een goede zon- en zee-bestemming: u kunt er heerlijk relaxen op de fijne zandstranden onder wuivende palm- en mangobomen. U kunt het strand alleen per boot bereiken.

 
5. Plantage Peperpot

Het natuurreservaat Peperpot was in vroegere tijden één van de meest bloeiende koffie- en cacaoplantages van het land. U kunt het oude fabriekscomplex en de directeurswoning bezoeken en een kijkje nemen in de koffieloods en de koffiefabriek. U kunt op deze oude plantage veel indrukwekkende flora en fauna bewonderen, zo zijn er veel bijzondere vogels te zien. Neem ook direct een kijkje op de naastgelegen Javaanse kampong (nederzetting).

Ontdek Suriname in beeld!
Ontdek Paramaribo

Wilt u weten wat er allemaal te zien en te doen is in de levendige hoofdstad van Suriname? Ontdek onze 5 tips.

Ontdek Paramaribo